"De 200 van Okkenbroek"

Beste mensen,

Zondag 8 september starten wij om 7.00 uur bij café "Nooit gedacht"Oerdijk 141 in Okkenbroek, met de eerste route van onze 1e lustrum van de 200 van Okkenbroek.
Wij fietsen richting Wijhe, langs de IJssel, naar Zwolle. Onder langs Zwolle weer richting Heino, Raalte en verwachten rond 9.30 uur weer terug in Okkenbroek te zijn waar wij, na het nuttigen van evt. koffie met appeltaart, rond 10.00 uur vertrekken voor de 2e route.

Naar welke richting de 2e route gaat is nog niet bekend, maar de verwachting is rond 12.30 weer in Okkenbroek aan te komen.

De 3e route zal ongeveer starten rond 13.00 uur richting Bathmen, Almen, Laren en richting Markelo, Holten en terug naar Okkenbroek.

Alle route's bestaan ongeveer tussen de 60 en 70 km.

Kom gerust één of meerdere route's mee fietsen.

tot zondag 8 september.

Groet, Bert Stam.

Over een paar weken komt de volgende Okkenbroeker koerier weer uit. Uw kopij hiervoor kunt u op website plaatsen tot uiterlijk dinsdag 3 september 2019
Uw tekst wordt  dan automatisch in de Okkenbroeker Koerier geplaatst.

Ook jouw artikel of evenement in deze koerier en heb je nog geen account?

Maak deze dan aan op www.okkenbroek.net, daarna kun je een nieuwsartikel en/of een evenement aanmaken.
Lukt het u niet om kopij op de website te plaatsen, dan kunt u deze inleveren bij:
Gerda ten Have (e-mail gm.tenhave@gmail.com)

De volgende koerier komt begin januari 2020 weer uit.

Op zaterdag 9 November vanaf 19.00 uur organiseert gymnastiekvereniging Vlug en Lenig weer een recreatief volleybaltoernooi. Aanmelden kan tot 4 November d.m.v. een mail aan vl-okkenbroek@live.nl Een team mag maximaal bestaan uit 6 personen, minimaal 2 dames. Dus nodig je (sport)vrienden, buren en/of collega’s uit! Leeftijd is vanaf 13 jaar. Inschrijving bedraagt €10
Voor de winnaar is er een wisselbeker.

Met sportieve groet, Bestuur V&L

Fietstocht 2019

Zondag 1 sept. is er weer de jaarlijkse fietstocht .

Er zijn weer 2 routes uitgezet .

Een korte van 11 km.

En een lange van 42 km. met een koffiestop onderweg .

Tevens kan hier uw E-bike worden op geladen .

Starten kan van 10.00 uur tot 12.30 uur vanaf Ons Centrum .

Inschrijfgeld bedraagt Euro 5.- 

Schoolgaande kinderen onder begeleiding mogen gratis meefietsen .

 

 

Schermafbeelding 2019 08 09 om 20.18.56

Woodstockenbroek

Een gezellig samen zijn onder het genot van een drankje, muziek en een kampvuur, geïnspireerd op het jaarlijkse succes van het carbid schieten.
Neem je eigen versnaperingen mee en als je wil, kan je blijven kamperen.
Enige voorwaarde, je moet een relatie met Okkenbroek hebben!
Locatie, de mooie "open plek" bij Meijerink.

Wanneer: Zaterdag 24 augustus 2019
Hoe laat: +- 16.00 tot het eind ;)

Welkom namens de organisatie:
Lidy van der Vegt - Erik Lensink - Gonnie Nikamp

 

De buurtbus is jarig

De buurtbus is jarig: al 40 jaar openbaar vervoer voor de dorpen.

In 1979 begon een buurtbus te rijden vanuit de dorpen Okkenbroek en Lettele.
Maar om in Deventer te komen was toen nog niet eenvoudig:
de bus reed niet door tot aan het station maar naar de dichtstbijzijnde halte van een andere buslijn.
Voor de passagiers geen pretje, want het betekende wachten in weer en wind op de grote bus.
Acht jaar later, in 1987, werd de "Buurtbusvereniging Lettele/Okkenbroek" opgericht bij notaris Smalbraak.

Er bleef reuring rond de buurtbus, want in het begin was er angst dat de bus oneerlijk zou concurreren met de taxi’s binnen de bebouwde kom van Deventer. De buurtbus mocht bijvoorbeeld vanaf het station geen passagiers meenemen met een bestemming binnen de bebouwde kom van Deventer. En er is lang gesteggeld over het aantal passagiers dat je officieel en in de praktijk kon meenemen. Met deze bus en een rijbewijs B is 8 passagiers het maximum. Verder is de route een aantal keren aangepast: dan eens uitgebreid in het buitengebied rond Okkenbroek en dan weer zo snel mogelijk via de kortste route naar het station in Deventer.

De provincie Overijssel is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer; na een aanbesteding is duidelijk welke busmaatschappij de lijndienst gaat verzorgen. Eind volgend jaar is de volgende aanbesteding.
Het ziekenhuis en het station zijn net als de dorpen de ankerpunten voor de bus. En de laatste jaren rijdt de bus vanuit Nieuw Heeten. Dat heeft veel extra passagiers en chauffeurs opgeleverd. Tijdens de spits rijden er zelfs 2 bussen.

Op 7 september viert de buurtbusvereniging het 40-jarig jubileum met een besloten reünie voor (oud-)chauffeurs.
Oud-chauffeurs die geen uitnodiging hebben ontvangen, omdat hun adres niet bekend is, kunnen nadere inlichtingen ontvangen via buurtbus.lettele.okkenbroek@gmail.com of telefonisch bij Jan Willem van Tongeren (06 15 25 44 39).

De buurtbus voorziet dus al 40 jaar in een grote behoefte voor vooral ouderen en studenten.
Als jij ook graag wilt meehelpen om de lijndienst in stand te houden ben je van harte welkom als chauffeur. Onze voorzitter geeft je graag informatie. Je kunt hem bereiken via t.leemereise@lijbrandt.nl.

Wat een geweldig weekend! In 1 woord: GEWELDIG!

✔️ Leuke kinderochtend ✔️ Weinig valse bingo’s 
✔️ Een goede revue ✔️ Menno herder tot in de late uurtjes ✔️ Een grootse optocht ✔️ Lekkere ijsjes en pannenkoeken ✔️ Fanatieke mollenmeppers en rodeo’ers ✔️De altijd leuke zweefmolen ✔️ Joop haverslag als schutterskoning ✔️ Lasergamen voor de jeugd ✔️Een goed Chinees buffet ✔️ De draaimolen voor de kleintjes ✔️ Goede sfeer bij de Weekend Warriors ✔️ Stampen bij Kevin Le Bridge ✔️ Heerlijke cocktails ✔️ Mooie zonnebrillen ✔️ Een tentdienst ✔️ De uitgebreide brunch ✔️ Droge worst ✔️ Een spectaculaire motortrial door Alex van de Broek ✔️ Kapitein hok ✔️ Nederlandse leeuwinnen ✔️ Harten10 ✔️Onze dj Tom van Duuren en vooral, maar ook vooral jullie!!! ✔️ jullie Okkenbroekers!

Evalueren doen we niet, alleen via de email, whatsapp, bel, facebook of face to face. 
Alle gemaakte foto's worden aankomende weken op de site en facebook geplaatst.
Houdt www.okkenbroeksfeest.nl in de gaten voor alle beelden! 

Nieuwe expositie

We hebben weer een nieuwe expositie in het Noaberhuus.

Dit maal zijn het schitterende foto's van de groep Focus  (Digidiaal)  uit Deventer.

Zeker de moeite waard om eens te komen kijken!

 

In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn drie ervencoaches van provincie Overijssel gestart. De ervencoaches bevorderen dat het prettig wonen, werken en leven blijft op het platteland. Agrariërs en andere erfeigenaren kunnen een beroep op hen doen.

In gesprek met een ervencoach

Erfeigenaren kunnen met allerlei vragen bij de ervencoaches terecht. Gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over het vergroenen van het erf, veiligheid, duurzaamheid maar ook over vragen rondom bedrijfsontwikkeling en opvolging, asbestsanering of sociaal emotionele vraagstukken.

Nadenken over de toekomst

De ervencoaches helpen agrariërs en inwoners met erven om de kansen en mogelijkheden op een rijtje te zetten en te kijken welke stappen men hiervoor kan zetten. Ervencoach Jantine Haverkamp: “Het valt niet mee om ideeën voor uw erf te realiseren of veranderingen in uw bedrijf tot stand te brengen. Samen met u kijken we naar wat nodig is en welke kansen er zijn. Wij zijn ook op de hoogte van regelingen en subsidies en kunnen u verwijzen naar het juiste loket.”

Zet de eerste stap en neem contact op!

Wilt u graag met een ervencoach spreken over de toekomst van uw bedrijf of erf? Zet dan nu de eerste stap en bel of mail met een van de ervencoaches:

Daarnaast werkt ook Jan Olaf Tjabringa als ervencoach in Salland en blijft Cor Bosch nog steeds bereikbaar als contactpersoon buitengebied in de gemeente Raalte.

Initiatief van provincie Overijssel

Provincie Overijssel stelt tot eind 2020 twee miljoen beschikbaar voor de inzet van ervencoaches in Overijssel. In de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn drie ervencoaches actief. Zij zetten het netwerk en de mogelijkheden van de drie gemeenten en De Kracht van Salland in om agrariërs en andere erfeigenaren in het buitengebied te helpen.

Meer informatie vind je op www.dekrachtvansalland.nl/ervencoaches

Sinds jaar en dag staat achter Ons Centrum een zendmast ten behoeve van telecommunicatie. Stond moet ik eigenlijk zeggen want de mast is verdwenen, zomaar van de ene op de andere dag weg zonder dat iemand het heeft gezien. Volgens een buurtbewoner: “zo’n ding neem je ook niet zomaar even mee”. Een andere buurtgenoot opperde dat het wellicht een verloren gegane traditie van pinkstergrappen betreft en dat “deze wel weer eens opduikt”. Naar verluidt verdween de mast gedurende een nacht of in het weekend.

 Omdat de mast volgens onze informatie eigendom is van Ons Centrum willen we graag in contact komen met diegene die dit mysterie voor ons op kan lossen. Tips zijn welkom op dorpshuis@okkenbroek.net

Altijd al (bus-)chauffeur willen worden? (M/V)

Dan is dit je kans!

De buurtbusvereniging Lettele/Okkenbroek is namelijk op zoek naar jou.

Als chauffeur op vrijwillige basis breng je passagiers vanuit de dorpen Nieuw-Heeten, Okkenbroek en Lettele naar Deventer (station NS) en terug. Samen met je collega’s ben je ingeroosterd voor een dagdeel per week. Je kunt echter ook kiezen voor een dagdeel per 14 dagen of 1x per 5 weken op de zaterdag.

Voor het contact tussen de chauffeurs organiseren we een paar keer per jaar een bijeenkomst waarbij ook de partners zijn uitgenodigd. Je krijgt ook de waardering van de passagiers die je vervoert. Daarnaast heb je als chauffeur vrij reizen op ons traject!

Om te mogen rijden volstaat een rijbewijs B en moet je medisch worden goedgekeurd. Ben je jonger dan 75 jaar dan zien we je reactie graag tegemoet. Je kunt natuurlijk ook eens meerijden om de sfeer te proeven.

Voor nadere informatie kun je terecht bij de voorzitter van de vereniging: Tonnie Leemereise, Nieuw Heeten, tel.: 0572 321398, M: 06 10050388, e-mail: t.leemereise@lijbrandt.nl

buurtbus2019