Bootcamp

bootcamp34680

Het is bijna zover!! We gaan bootcampen in Okkenbroek!
Dinsdag 29 September is de kick-off!!

Wat is bootcamp?
Bootcamp is een groepstraining die conditie- en krachtoefeningen combineert. Vrijwel altijd wordt de training in de buitenlucht gehouden. Tijdens bootcamp wordt er veel gebruik gemaakt van obstakels die in de omgeving aanwezig zijn, denk bijvoorbeeld aan bankjes, stoepranden, boomstronken en hekken. Ook kun wordt in bootcamplessen regelmatig in tweetallen of in kleine groepjes gewerkt, zodat je elkaar kunt gebruiken om bepaalde oefeningen uit te voeren.

De oefeningen die gedaan worden, kunnen sterk variëren. Dit ligt onder andere aan de instructeur, maar ook aan de leeftijd van de groep, het fitheidsniveau van de deelnemers en de mogelijkheden in de omgeving. Tijdens sommige bootcamplessen ga je bijvoorbeeld een stuk hardlopen, terwijl er ook lessen zijn waarin alles in een stevig wandeltempo wordt gedaan, zodat het ook voor minder fitte mensen haalbaar is. Of we trainen op een centrale plek, elke les is weer anders!

Conditionele oefeningen zoals (hard-)lopen of wandelen, worden in een bootcamples afgewisseld met krachtoefeningen. Doordat je de krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht uitvoert en je niet vast zit op een apparaat, train je vaak een aantal spiergroepen tegelijk. Hiermee worden niet alleen je spieren, maar ook je coördinatie uitgedaagd.

Omdat tijdens een bootcamptraining zowel oefeningen voor de conditie, als krachtoefeningen gedaan worden, kun je effectief werken aan je fitheid! Je krijgt een beter conditie, je lichaam wordt strakker, je houding beter, je voelt je krachtiger en je werkt aan je vetverbranding. De training is dus super allround en dus een ideale workout.

Kom gerust meetrainen, alle niveau's kunnen instappen en uiteraard is een proefles gratis!

Train je bij 1 van de andere clubs of in de sportschool van Studio Geronimo, dan kun je ook bij de deze club gewoon meetrainen. En ben ben je lid van V&L Okkenbroek, dan krijg via de vereniging reductie op een strippenkaart!

Bootcampclub Okkenbroek heeft als uitvalbasis "Ons Centrum" in Okkenbroek, vanuit daar gaan we onze trainingen verzorgen en na de training kunnen daar koffie, thee of wat fris nuttigen en gezellig nakletsen.

Iedere dinsdag om 19.30 uur, zien we je snel?

Bootcampclub Okkenbroek