Skip to main content

Nieuws

Nieuwjaarswens Vrienden van de Kerk in Okkenbroek

Het bestuur van de Vrienden van de Kerk van Okkenbroek wenst u een goed uiteinde en een bijzonder goed begin van 2023!

2022 in vogelvlucht
In 2022 bleef Covid-19 rondwaren. Daardoor bleef het lastig om vooruit te kijken en activiteiten te plannen. Toch hebben we nog best vaak mee kunnen doen aan activiteiten in het dorp.

Schermafbeelding 2022 12 27 190530Alpe dHuzesIn februari hebben we een soep-actie kunnen organiseren: heel Okkenbroek aan Geekes erwten- en tomatensoep! De opbrengst van deze actie hebben we – na aftrek van de onkosten – volledig overgemaakt aan de Okkenbroekse deelnemers aan de beklimming van de Alpe d’Huzes. Dat leverde zelfs een vermelding als sponsor op de shirts op.
In juni werden het vernieuwde schoolplein geopend en de nieuwe Okkenbroekse vlag gepresenteerd, ook bij deze Voorjaarsmarkt kon u de Vrienden tegenkomen.
In oktober trof u de Vrienden aan als mede-organisator en deelnemer van de Herfstrommelmarkt in het Noaberhuus.
In diezelfde maand hield het Verjaardagsfonds van de kerk op te bestaan. Als geste naar de Vrienden is er door hen een brief gebracht naar alle deelnemers van het Verjaardagsfonds met de vraag of ze donateur willen worden van de Vrienden. Dit verzoek heeft ons enkele nieuwe donateurs opgeleverd en sommige bestaande donateurs hebben hun bijdrage laten verhogen. Dank daarvoor!
En in november waren de Vrienden te vinden op de bazaar tijdens Dankdag. Dank ook aan de bijdrage die we mochten ontvangen van de bazaarcommissie.
In december konden we de Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek helpen bij de aanschaf van een tweetal plasma-zuilen. Dit schrijven de kerkrentmeesters hierover:

het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek wil de Vrienden van de Kerk, heel hartelijk danken voor de toezegging om beide aircleaners, Plasma zuilen, te betalen. Met deze voorziening kunnen we iedereen met open armen ontvangen zonder beperking in aantallen.
Hartelijk dank hiervoor!

Verder ontvingen we uw donaties en giften. Waarvoor onze hartelijke dank.

Uitgevoerd en gepland onderhoud
De kerkelijke gemeente (de eigenaar van kerk en pastorie) heeft in 2022 de kerk laten schilderen aan de buitenkant, hiervoor waren hoogwerkers nodig.

Buiten wat kleine zaken waren er kosten aan de CV en zijn er kosten gemaakt om de rijkssubsidie SIM aan te vragen voor de komende zes jaar.

Vooruitblik
In de afgelopen jaren hebben we allemaal gemerkt dat het lastig vooruitkijken is als er een virus als Covid-19 rondwaart.

Toch hopen we in 2023 onszelf te kunnen laten zien bij de activiteiten in het dorp.