Skip to main content

Wonen

Kerk

Als dorpskerk zoeken wij naar manieren om kerk in, van en voor onze dorpen te zijn. We willen samen met andere dorpsgenoten kleur geven aan het samenleven in onze dorpen Bathmen en Okkenbroek en het buitengebied. We laten ons inspireren door Bijbelverhalen over mensen zoals wij. Onze betrokkenheid laten wij zien in de wereld, waar we middenin staan.

We hebben ongeveer 2.000 leden op 1.100 adressen en een paar honderd vrijwilligers die zich op tal van manieren inzetten voor kerk en dorp. De taken zijn verdeeld onder meer dan 40 groepen! Van het besturen van de kerk als organisatie door de kerkenraad tot aan bezoekteams voor ouderen. Van diaconie tot koffieschenken na de dienst, van de werkgroep kerk en landbouw tot de schoonmaakploeg. Mis je ons ergens? Vertel het ons! Doe je mee? Graag!

Wij komen regelmatig bij elkaar om stil te worden, te zingen, te bidden of oude verhalen te lezen. Om na te denken over het leven en zingeving. Om te trouwen en te rouwen. Weet je welkom.

Ons professionele team bestaat uit 3 pastores: de predikanten Hanneke Diermanse en Gert Wijnstok en kerkelijk werker Hanneke Overduin. Bij elkaar 1,6 fte. Zij stellen zich hier zelf aan je voor.

In onze kerken vinden ook andere activiteiten plaats, zoals concerten. Zoek je een geschikte locatie? Dan is het goed om te weten dat er in de kerk in Okkenbroek 120 mensen in de kerkbanken kunnen zitten; in de kerk in Bathmen staan normaal gesproken 100 stoelen maar er zijn verschillende opstellingen mogelijk tot een maximum van 250.

Lees meer op de website van de Protestandse Gemeente Bathmen - Okkenbroek

Lees meer over de oprichting van de kerk op Okkenbroek van Oudsher

Kerk Okkenbroek