Skip to main content

Nieuws

Hulp in de digitale wereld

Ben je nieuwsgierig naar de digitale wereld, maar voel je je soms overweldigd? Speciaal voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, bieden de Bibliotheek en Gilde Deventer dit najaar een vernieuwd aanbod digitale cursussen en workshops aan.

Eigen tempo
Of je nu wilt leren e-mailen, foto's delen of gewoon meer vertrouwd wilt raken met je computer: de workshops voor beginners van de bibliotheek zijn de perfecte plek om te starten. Wie de smaak te pakken heeft, kan zijn digitale kennis verder uitbreiden met het cursusaanbod van Gilde Deventer.

Aanbod bibliotheek
Vind je het lastig om met een muis te werken of te navigeren op websites? Tijdens de Klik & Tik-cursussen leer je op je eigen tempo de vaardigheden die je nodig hebt om je comfortabel te voelen met je computer, tablet en het internet.
Tijdens de smartphonecursussen leer je alles over het gebruik van apps, berichten sturen en foto's maken met je smartphone. Na het volgen van deze cursus kun je met vertrouwen je smartphone gebruiken.
Heb je een specifieke vraag over je computer, tablet of smartphone? Ook dan kun je terecht in de bibliotheek. Kijk op de agenda op de website en maak een afspraak voor het spreekuur Digihulp op de zaterdagmiddag in Bibliotheek Centrum. Of kom zonder afspraak naar het inloopspreekuur van het Gilde op de donderdagmiddag in Bibliotheek Keizerslanden.

Steeds meer online
Steeds meer overheidszaken regel je online. In de Digisterker-cursussen ontdek je hoe je veilig en zelfstandig kunt inloggen bij instanties zoals de Belastingdienst en het UWV.
Ook belangrijke informatie over je gezondheid en medische afspraken vind je tegenwoordig online. Tijdens de cursus van Digivitaler leer je hoe je met je DigiD kunt inloggen bij het zorgportaal van het Deventer Ziekenhuis.

Aanbod Gilde Deventer
Ook kun je bij Gilde Deventer cursussen volgen over digitale onderwerpen. Deze partner van de Bibliotheek Deventer biedt een mooi najaarsprogramma aan met verschillende digitale cursussen zoals Windows, Mappen & Bestanden, Fotobewerking en een Fotoboek maken. Deze cursussen sluiten qua niveau goed aan op het aanbod van de Bibliotheek Deventer. Voor meer informatie kan je terecht op www.gildedeventer.nl.

Aanmelden
Kijk voor het complete aanbod van de Bibliotheek Deventer op de website en ontdek de mogelijkheden die de digitale wereld te bieden heeft. Je kunt je aanmelden via de website, een mail sturen naar digitaalhuis@bibliotheekdeventer.nl of bellen naar 0570 - 675700.